Esküvői csoportképek

Fel kell dobni a sima állunk és mosolygunk témát! Közelíteni kell a részletekre, és ügyelni arra, hogy király legyen. Mindenki ismeri a sztenderd képet, amin követelmény, hogy mindenki rajta legyen, mosolyogjon és senkinek se legyen csukva a szeme. 

Hasznos tipp a fotósnak ilyenkor megkérni a násznépet, hogy csukják be a szemülket, és háromra nyissák ki! 🙂 Ez azért tuti, mert amikor elszámolsz háromig, az után 1 másodperccel kell ellőni minimum 3 képet gyorsan egymás után, és akkor lesz egy tökéletes, amin mindenki fancy. Mutatok egy szenderd általam lőtt képet.

csoportkép esküvőn

Mint látjátok mindig magaslatról kell lőni. Ez azért tuti, mert így eltűnnek a tokák, bizakodó hangulatot kelt az ég felé 30 fokban tekintő ember. 😉

Viszont ha el van kattintva a kötelező elem, akkor miért ne lehetne pici kreativitással fűszerezni a kötelező képeket? Így találtam ki azt a figurát, hogy ráközelítek a két főszereplőre, és megkérem a rokonságot, hogy “mindenki mutasson a jobb kezével az ifjú párra!” Mutatom az eredményt.

csoportkép szuper

esküvői csopikép

csoportkép csókkal Kriváchy Tamás

A képek hangulata is ilyenkor sokkal mókásabb, feldobódik. Ha megvannak a standard képek, egy percig még engedelmes a násznép, mindenképp ki kell ezt használni. 🙂 Nincs jobb, mint ezután egy felfrissítő menyasszonyi csokordobás. Ezekhez a képekhez elengedhetetlen az, hogy a fotós magasabb helyről készítse a képeket. Kell keresni egy helyi lokális maximum helyet, ami része az optimum halmazának. Nagy divat a drónfelvétel ilyenkor, sőt, ha kis kulisszatitkot szeretnétek, elmesélem, hogy a fenti és a lenti képnél is készült drónfelvétel, de a drón nem tudja elkapni 16-30 megapixelben pontosan azt a pillanatot, ami visszaadja az esemény hangulatát. Hiába 4k-ban videóz, és most kérem a videósok ne olvassák tovább! Szóval, biztos, hogy nem olvassátok, akik videóztok? Jó, akkor leírom. A videókat nem nézi vissza senki, a fotókat viszont mindenki, de ne mondjátok el senkinek. 😉

Pálovics Ráhel csokordobás

• Szeretném fotózni az esküvőd! 🙂 Kattints ide árakért és referenciákért! Esküvői fotózás árak

twitterlinkedinrss
Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg,Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailvagy kövess 🙂