Epikus esküvői háttér

Mi a helyzet akkor, ha az esküvőfotózás napján felhős az ég? A lepelfelhő (Altostratus + jelen esetben picit Cumulus) a legnagyobb hangulatgyilkos. Bár esetében szuper fotózni, ugyanis nem égnek ki a színek, és nem vakít senkit erős fényével, mégis a háttérben lévő szürke árnyalatú légtömeg depresszív hangulatot kelthet, komorabbá teheti az esküvői képek hangulatát. 

Node nincs jobb, mint egy kis melankólia az esküvői napon?

DE! Igenis a felhőkre figyelni kell, mutatok egy egyszerű trükköt, amit ilyenkor bevetni érdemes. Ha nem túl sűrű a felhő, akkor mégcsak másik fényképről sem kell elcsennünk a szép naplementét, hanem magából az alapanyagból tudunk dolgozni.

Érdemes az ifjú párt elcsalni a naplemente irányába. (Jelen esetben egy hegygerincen kellett pár lépést tenni a túloldalra.) Alább látható a kép, ami a nyersanyag.

lepelfelhő esküvő

A gyakolott instagram userek már nyúlnának a filterekhez, de mi esküvő fotósok szeretjük csak azon részeket megmúkolni, ami szükséges. Első lépésnek létrehozunk rétegeket (layer), és minden rétegre felrakjuk a fenti képet. Ezek után elvégzünk egy retusálási műveleteket, és ami nem kell az adott rétegről, egy megfelelően nagy radírral leradírozzuk. Első lépésként a Levels-en változtatunk, elhúzzuk a fekete tartományba, hogy az ég kontúrja jónak látszódjon.

ég kontúr esküvőn

Ezek után, egy másik rétegen elvégezzük a színkorrekciókat. Ilyenkor érdemes túltolni, hiszen az édességből is sokat majszolunk mindig. (Alert: Ez csuszkaérv volt.)

túltolt

Egyes amatőr fotósok itt abbahagyják, és elcsukló hangon éneklik a szeretethimnuszt, hogy Ők milyen művészek. Node nem véletlen nem használok vakut (vagy szinte alig) esküvői fotóimhoz, mert mindig ragaszkodom a fotórealisztikusabb képekhez. Éppen ezért ilyenkor a rétegek között kitörlöm ami nem kell, és 3-4 különböző képből összegyúrok egyet. Egyet, amit tökéletesnek látok. Ja, és mindezt 40 másodperc alatt végzem el, hiszen tudjátok, a képeket akár 1 nap alatt megkapjátok. 😉 Mutatom a végeredményt. (Ici-picit túltolt, de ahogy mondani szokás, ha a szakács szerelmes, sós a leves. :D)

háttér naplemente esküvői fotó

• Szeretném fotózni az esküvőd! 🙂 Kattints ide árakért és referenciákért! Esküvői fotózás árak

twitterlinkedinrss
Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg,Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailvagy kövess 🙂