Kétféle felbontás ajánlott az esküvőfotók átadásánál.

  1. Átadok egy retusált válogatott albumot (250-350 fotó) az esküvő után 1 nappal egy Google képek linken keresztül. (3840×2160p felbontásban, 8,29 megapixel)

  1. Átadom az összes elkattintott képet teljes felbontásban retusálatlanul az esküvőt követő 1-2 héten belül. (5472×3468p felbontásban, 18,97 megapixel)

Az első pont – 3840x2160p

  • Ma már rég vége a HD korszaknak, az 1920x1080p monitorra optimalizálásnak, az új jelszó a 4k felbontás, és minden retusált válogatott képem az új 4k technológiára optimalizált, azaz gyönyörű élesen előhívhatóak a fényképek a magas felbontású képmegjelenítőkön. Mindig a jövőbe kell tekinteni. 🙂
  • A Google Albumok segítségével gyorsan betöltődik a fenti képfelbontás, nem foglal bődületesen nagy helyet, a rokonok vagy bárki könnyen letöltheti a képeket. Ezen a méreten a pár, vagy a hozzátartozók még meg is vághatják a fotókat, szerkeszthetően nagyok.
  • A 4k felbontás még nyomtatásban is jól néz ki, pixelesedés nélkül is megjeleníthető poszter nagyságban.
  • Ha az ifjú pár albumot szeretne, (erről lesz később egy cikk :D) akkor nem fagy le a Cewe fotókönyv a 19 megapixeles képek miatt, a 8 megapixel 4k felbontás még kezelhető bármilyen egyszerűbb képszerkesztő szoftver számára is.

A második pont – 5472x3468p

  • Átadom az összes elkattintott képemet teljes felbontásban.
    • Sok fotós fél, hogy lesznek rajta nem sikerült képek, nem jól komponált fotók, esetleg egy témáról túl sok kép… …senkit sem érdekel 🙂 Nem tudhatjuk pontosan előre, hogy melyik kép lesz fontos, mégha nem is tökéletes, engedd meg az ifjú párnak, hogy döntsön, hogy lássa a teljes anyagot.
  • Azért jó, mert a menyasszony és a vőlegény családjában is lehet olyan személy, aki imád Photoshoppal szerkeszteni, és így kiélheti vágyát és kreativitását, ha megkapja a nyersanyagot. Kedves fotós kolléga, lehet, hogy olyat retusál a rokon vagy az ifjú pár a képedből, amiről Te nem is álmodtál.

Azért jó a fenti kettő felbontás, mert így két albumja lesz az ifjú párnak. Az összes emlék nyersen elkattintva és retusálatlanul, és ezen felül minden igazán megragadó élmény a fotós által retusált és válogatott albumban. 🙂

Íme ilyen egyszerű egy képkivágással megváltoztatni a fekvőképet állóképbe, ha megfelelő felbontásban kapjuk meg a képeket a fotóstól. 😉

Sőt, lehet az állóból újra fekvőt:

és a fekvőből újra állóképet… … 🙂

• Szeretnéd, hogy én fotózzam az esküvőd? Esküvői fotózás árak

twitterlinkedinrss
Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg,Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailvagy kövess 🙂